Leven zonder schuld

wat zijn de oorzaken van schuldgevoelens? Het is een emotie die louter door onszelf wordt opgeroepen omdat we geloven dat we een wet hebben overtreden. Het is waar dat ouders, leerkrachten of zelfs vrienden deze emotie in ons kunnen opwekken door bepaalde veroordelende opmerkingen. Als we deze opmerkingen echter niet accepteren, voelen we ons niet schuldig.

Wanneer we handelen op een manier die in strijd is met de spirituele wet, voelt onze eigen ziel of geest zich gedwongen om  die fout te herstellen. De manier waarop we met de situatie omgaan, bepaalt ons gedrag, maar het is belangrijk om te onthouden dat het uiteindelijke doel nooit straffen is, maar altijd onderwijzen. Aangezien het universum niet bestraffend is, kunnen we, van zodra we onze les hebben geleerd, de schuld loslaten. Vaak raakt de ziel gevangen in de schuld en wordt het verergerd door herhaalde fouten.

Hier enkele krachtige gedachten om je te helpen schuld los te laten :

 

-schuld is een doodlopende straat. Het verhindert ons om ons doel in het leven te bereiken, namelijk om geestelijk te groeien.

-schuld voorkomt dat we een goede relatie met andere mensen hebben.

-schuld is een vorm van leven in het verleden en niet doorgaan met het doel van onze ziel hier.

-schuld kan ervoor zorgen dat we de mensen om ons heen, vaak onze meest geliefden, voordurend pijn doen, omdat we onszelf willen straffen met hun afwijzing. Dit is een van de meest verraderlijke en kwetsende reacties van een schuldig iemand.

-realiseer je dat je een onsterfelijk spiritueel wezen bent dat aan deze planeet werkt om je ziel te perfectioneren. Dat kan je doen door jezelf te vergeven voor je fouten en altijd naar de toekomst te gaan.

 

-Weet vooral dat je geest de poort naar vrijheid is. Wat je doet, wat er met je gebeurt, is niet het belangrijkste.  Hoe je reageert op je ervaringen, inclusief je fouten, is het allerbelangrijkste.

Claim je goddelijke recht om te zijn wat je wilt zijn.

 

zes axioma's die je leven kunnen veranderen. Deze zijn al zeer oud en werden al door de grote spirituele leiders van alle tijden gebruikt.

1- de wet van oorzaak en gevolg.

2- Wij zijn alleen verantwoordelijk voor onszelf.

3- Wij hebben niet het recht anderen te dwingen of proberen te beheersen.

4- Er is geen goed of fout, alles is relevant.

5- Elke fysieke, emotionele of spirituele pijn is een welwillend duwtje in onze rug, er is iets mis dat veranderd dient te worden.

-6 Onvoorwaardelijke liefde en dienstbaarheid is op onze spirituele reis onze hoogste prestatie als mens.

 

Dus claim nu je geboorterecht, begin nu te oefenen met het stromen in de stroom van bewustzijn.

 

Tips en trics voor je "zelfliefde" .

1- Ik ben wie ik ben.

met dit lichaam als voertuig en met deze op overleving gerichte geest moet ik het doen. ik luister naar mijn lichaam en dank het voor alle moeite die het doet om me te dragen. Ergens in mij huist mijn Ziel die gelukkig mijn levensopdracht kent! Ik stop met mezelf verwijten te maken voor dingen die ik (nog) niet kan. Ik leun niet meer op anderen, ik geef niemand de schuld.

ik hou zielsveel van mezelf en ik mag zijn zoals ik ben.

 

2- Ik mag fouten maken.

Alleen God is perfect, en dat is maar goed zo ook! Voor de mens is perfectie een eindpunt, stilstaan en stilstand is dood. Ik leef dus ik maak fouten, mag ik imperfect zijn. Ik hoef niet te kunnen wat ik niet kan. Van fouten leer ik. Ik geef mezelf de speelruimte om de 'fouten' te maken die ik maak. Zo hou ik mijn persoonlijke groei en de evolutie van het geheel op gang. Ieder mens heeft schaduwkanten.

 

3- Ik krijg precies wat ik nodig heb.

Ik geloof dat ik hier vooral ben om te groeien in bewustzijn. Alles helpt om mijn opdracht op aarde te vervullen- ook de tegenslag en de ziekte, de vijanden en de ruzies, de verloren liefdes en de gebroken harten. Als ik het nu niet zie zal ik het later wel kunnen zien. Ik besef bij elk moeilijk moment, dat alles altijd nog veel erger had kunnen zijn. Ik durf te zeggen wat ik voel en hoe ik me voel. Ik deel mijn ontwikkelingen vol vertrouwen met hen die me na staan. Als het toch stroef blijft lopen, dan zoek ik naar nieuwe mogelijkheden en weer andere oplossingen, eventueel met nieuwe mensen. Ik hou mijn creatieve toverstaf bij de hand : sterk visualiseren van het goede helpt altijd....... en het weggooien van ouwe troep ook.

 

 4-ik hoef alleen maar volstrekt eerlijk naar mezelf te zijn.

totale eerlijkheid naar andere mensen is niet altijd liefdevol, integendeel. Soms is een voorzichtige leugen of iets verzwijgen een betere oplossing dan de confronterende waarheid. Houd daar goed de balans in, ga niet overreageren.

 

5-iedereen mag van mij genieten op zijn of haar eigen wijze.

ik ben nodig op aarde. Anderen leren van mij, ik leer van hen. Hoe, dat weet je niet altijd en hoeft ook niet. Ik ga me niet nodeloos druk maken over de eventuele gevoelens en gedachten van andere mensen over mij. 

 

6-Ik houd mijn aandacht hier.

ik leef in het hier en nu. Niet gisteren maar ook niet morgen. Alleen hier kan ik werkelijk zien, ruiken, horen, voelen, proeven.

 

7-Ik houd mijn aandacht in het nu.

 

8-Alles en iedereen heeft zijn eigen tempo.

ik kan niet sneller groeien dan mijn lichaam en geest aankunnen. Elk proces heeft zijn eigen tempo. Vertrouw erop dat elke groei zich degelijk aangeeft wanneer de tijd er voor is. Oefen geduld en toewijding.

 

9-Mijn innerlijke wezen is heel dapper.

door mijn geboorte heb ik mezelf een dapper geschenk gegeven, leven met onbegrensde mogelijkheden. Ik wacht rustig of en ik bereid me voor, maar ik ga niet fantaseren over alle vreselijke dingen die eventueel ooit zouden kunnen gebeuren. Dat kost bergen onnodige energie die je beter kan besteden.

 

10-Ik houd ontzettend veel van mezelf.

Hoe mensen zich ook naar mij gedragen, ik houd een diep en volledig vertrouwen in mezelf en in mijn karmische opdracht hier.

Alles is liefde en ik ben er een deeltje van. Ik werk onophoudelijk aan mijn zelfvertrouwen.