Van blokkade naar beweging

Zoals alles in de kosmos is ook het menselijk lichaam samengesteld uit energie. Eigen aan energie is dat het beweegt. Dit geldt voor elk onderdeel van ons fysisch lichaam, en ook voor onze mentale processen en emotionele bewustwording. Evolutie en persoonlijke groei betekent beweging, het toelaten van de natuurlijke levensstroom en telkens weer loslaten van blokkades.

Blokkades ontstaan doordat je energie werd teruggeduwd of afgesneden of weggetrokken. Het kunnen kleine of grote trauma’s zijn, het is in elk geval iets dat iedereen meemaakt, zeker als kind wanneer de eigen afscherming nog minimaal is.

Je kan geblokkeerd zijn op het zetten van intenties, op het toelaten van je gevoelens, op het begrijpen van mentale verbanden enz. blokkades kunnen loskomen door de natuur op te zoeken, soms is ten volle inzicht verwerven noodzakelijk, soms is persoonlijke energetische ondersteuning nodig.

Blokkades aangaande de grote levensvragen en wie we ten diepste zijn, bestaan er ook, en in deze tijden steeds meer. Deze samenleving biedt weinig hulp bij diepe blokkades, medicatie vertraagt en ontlast maar pakt de oorzaak niet aan. Terug verbinding gaan maken met ons diepste zelf, met onze ziel, met de natuur, met deze planeet…… terug gaan bewegen en laten bewegen, panta rhei.

Werken aan je blokkades, ook je onbewuste, vraagt tijd en inspanning. Het levert echter zoveel op

 

Totale verbinding voelen met je lijf, met je hele wezen, ware levenskracht en levensvreugde!!